Margreet Koopmans is geboren in het kleine plaatsje Baard in de buurt van Leeuwarden. Al vanaf haar vierde jaar bezocht ze regelmatig met haar ouders verschillende musea. Haar vader is beeldend kunstenaar, vooral bekend in de provincie Friesland. Ze heeft veel geleerd en ook genoten van de schilderijen van haar vader, temeer omdat deze vrijwel allemaal met de natuur te maken hadden. Zo herinnert ze zich in een groot bos te lopen te midden van prachtig beschilderde coulissen. Beeldende kunst werd haar met de paplepel ingegoten.

 

 

Na de middelbare school werkte zij als decoratieschilderes door oud Hollandse klokken te beschilderen. Zij besloot om naast haar werk te gaan studeren aan de vrije academie voor beeldende kunst in Groningen omdat ze zich breder wilde gaan oriŽnteren.

 

Om haar huidige werk in te delen in een bepaalde stijlvorm, zou je dit kunnen typeren als mystiek expressionisme. Dit in tegenstelling tot haar vroegere werk.

 

Door haar spirituele en intuÔtieve ontwikkeling als aura en chakradocente (vanaf 1987) heeft ze steeds meer het verstandelijke los kunnen laten, zodat een groei is ontstaan die haar de vrijheid heeft gegeven om zichzelf te zijn.

 

Details loslaten. vorm en kleur in een dynamische beweging. Door het idee te geven van wat gaat komen reikt de Helende Beeldende Kunstenares een wezenlijk beeld aan, terwijl ze tegelijkertijd vrijheid in al haar vormen weergeeft. Kleur en vorm roepen een duidelijke spanning op, een spanning die ontstaat door haar onderzoek naar de grenzen van wat is en wat gaat komen. Hieruit blijkt haar liefde voor de mystieke werkelijkheid, hetgeen niet alleen uitdrukking geeft aan het bewuste zien, maar des te meer ook de gevoelens vanuit het onderbewuste tot leven brengt.

 

Haar werk heeft een zachte, liefdevolle, maar eveneens krachtige uitstraling. Deze esthetische uitstraling en kleurvorming die op een transparante manier in elkaar overvloeien geven het werk van Margreet een extra dimensie.

 

Haar mentaliteit is niet de basis van het mystiek expressionisme maar het is haar mystieke hogere zelf vanuit de Bron van Universele Liefde van waaruit ze helend werkt, zowel als aura en chakra therapeute als beeldend kunstenares.